HOE WERK IK?

Niet iedereen is gewend om voor een verbouwing een architect in te schakelen. De huidige regelgeving, eisen en wensen van overheid en gemeente vragen echter steeds vaker om gegevens en tekeningen die je als bewoner niet meer zelf kunt aanleveren.

Er wordt tegenwoordig ook veel meer waarde gehecht aan een prettige leefomgeving met voldoende licht, ruimte en sfeer. Woonwensen veranderen. Soms past een huis niet helemaal in zo'n plaatje. Dan bestaat er een mogelijkheid je huis aan te passen, te verbouwen. Het maken van een plan is niet altijd eenvoudig. Dan is het raadzaam om een architect in te schakelen!

Ik zal hieronder proberen uit te leggen hoe ik meestal te werk ga:
- Als mensen van plan zijn om te gaan bouwen of verbouwen kunnen ze me bellen voor een afspraak.
- Ik kom dan langs voor een [vrijblijvend] kennismakingsgesprek. Ik vind het zelf belangrijk dat als ik als adviseur voor klanten optreed, er ook een soort 'klik' is. Het gesprek gaat over de plannen en vooral ook de wensen van de opdrachtgever. Dat kan zijn een uitbouw, dakkapel, een nieuwe indeling van de zolder, het geheel verbouwen van een recent gekocht huis enzovoort.
- Na het eerste gesprek maak ik een offerte waarin ik per fase aangeef wat de kosten zijn.
- Als de opdracht doorgaat zal er gestart worden met het ontwerp. Dit zijn vaak twee verschillende ontwerpschetsen die met de opdrachtgever worden doorgenomen. In het algemeen wordt één van deze varianten gekozen. Het plan wordt door mij uitgewerkt tot een definitief ontwerp.
Van daaruit kan het vergunningentraject, aannemerstraject en later ook de werktekeningenset met eventuele werkomschrijving gestart worden.

Deze trajecten zijn afhankelijk van de soort opdracht en leg ik graag uit in een persoonlijk gesprek.